Vad är fördelarna med stansmaskiner?

Idag är det mycket vanligt att verkstäder sköter håltagning med stansmaskiner som jobbar automatiskt och precist i enlighet med programmering. Stansmaskinerna har utvecklats för att ge precision och flexibilitet inom metallbearbetning.

Så fungerar stansmaskiner

Grundprocessen i stansning går ut på att man med verktyg och slag kan skapa hål i hårda material. Stansmaskiner utrustas med verktygshållare och teknik som gör det möjligt att snabbt växla mellan olika verktyg.

Med CNC-tekniken kan man programmera stansmaskinen så att den jobbar i enlighet med den planering som finns. Det betyder att rätt stansverktyg kommer att slås med rätt kraft mot det material som man ska ta hål i.

Det hela är lite som en borr

Stansmaskinen ger samma effekt som en borr fast med ett slag. När stansen trycks mot metallen får man genast en öppning med fina kanter. Den metall som slås bort samlas genast upp i en behållare som sedan kan tömmas.

Det går att mata in material automatiskt och maskinen fortsätter att stansa bit efter bit tills det hela är klart. Det är inte bara antal metallstycken som behandlas som förprogrammeras. Det går också att stansa i enlighet med mönster på samma stycke.

Stansmaskinen sköter själva matningen och operatören behöver inte röra vid verktyg eller arbetsstycke när maskinen är igång. Det här ger en mycket säker arbetsprocess som i stort sett sköter sig själv.

Det går att göra olika hål under en omgång

I och med att stansmaskiner kan utrustas med flera stansar går det bra att göra olika typer av hål under en arbetsprocess. Det här ger effektiv tillverkning och gör att man mycket snabbare kan bli klar även med avancerade arbetsprojekt. Snabbheten och precisionen är det som för att CNC-stansmaskiner är så populära.

Denna sida använder sig utav cookies. Läs mer här >

Okej!