Nya eller begagnade rörlasermaskiner

Industrimaskiner är inte billiga och när man vill investera i en större eller nyare maskinpark så kommer frågan om man ska satsa på nya eller begagnade maskiner. Idag så finns det företag som kan sälja både begagnade och nya maskiner och de kan ge mycket fin service. Om man till exempel vill köpa nya lasermaskiner så är det inte så dumt att få stöd av en leverantör som verkligen förstår sig på tekniken. Då kan man få rätt svar på de frågor som man har. Det är otroligt viktigt då det rör sig om större summor pengar så som ofta är fallet med rörlasermaskiner.

Stöd för begagnade rörlasermaskiner

Om man kan köpa begagnade rörlasermaskiner så kan det förstås vara en fördel rent prismässigt. Att få god teknik till ett bättre pris är en fördel. Då man dessutom kan få stöd för tekniken så finns det god anledning till att välja det som ger bästa pris. Men man måste vara noga med att köpa industrimaskiner från rätt företag. Att satsa på en maskin som har stått i ett garage under flera års tid och som kanske har en massa dolda fel är inte så smart.

Lasermaskiner är känsliga och därför så kan felaktig användning ha försvagat och förstört en del funktioner. Det finns god anledning till att välja att köpa begagnat från ett företag som inte bara servar maskinerna som de säljer vidare. På detta vis så kan man vara säker på att tekniken är undersökt och att eventuella fel har upptäckts och korrigerats.

Nya maskiner kan mer

Nya maskiner är intressanta på så vis att de kan mer. Med nyare laserskärning så kan man jobba snabbare och kanske spara på energi. Då det finns specifika behov så kan det förstås vara så att man behöver riktigt ny industriautomation som klarar av de höga kraven. Man kan ju även tänka framåt och inse att nyare maskiner som går att programmera och uppdatera kan användas länge och vara ett stöd då man utvecklar verksamheten. Det här kostar mer men det har man eventuellt igen om man kan ta på sig fler projekt tack vare den avancerade tekniken.

Nya maskiner kräver mer

Man får inte glömma bort att ny industriautomation även kräver lite mer. När kunskapen om hur nya rörlasermaskiner ska drivas inte finns på plats så behövs det utbildning. Kanske kan man få den av företaget som säljer lasermaskinen. Då kan det räcka med en eller två dagars kurs på plats. Detta särskilt om man fortsatt får stöd så att det går att ringa med frågor omkring maskinen. Hur mycket utbildning man kommer att behöva för nya maskiner beror förstås också på hur mycket operatörerna som ska driva dem kan sedan tidigare. Med tanke på detta så kan det vara klokt att låta operatören vara en del av processen då man ser på möjliga nya eller begagnade industrimaskiner.

Denna sida använder sig utav cookies. Läs mer här >

Okej!