Ny maskin eller legoleverantör för rörlaserskärning

Då det finns plats och kapacitet på verkstaden så kanske en investering i en ny maskin för rörlaserskärning är försvarbart. Men många väljer ändå att leja en legoleverantör för beskärningsjobbet. Detta på grund av att rörlaserbeskärning kräver en hel del kunskap och erfarenhet. För att fatta rätt beslut så finns det en hel del att betänka. Detta även vad gäller val av industrimaskin eller av legoleverantör. Det är inte ett beslut som bör fattas i hast. Men visst kan man börja med en legotillverkare som kan beskära med laser och sedan övergå till egen produktion.

Fördelar med egen rörlaserskärning

Om man kan erbjuda alla delmoment i en produktion på egen verkstad så kan det vara en fördel. Det här kommer ju att spara på tid och så behöver man inte räkna på leveranskostnader. När kunskapen finns på plats och det bara krävs vidareutbildning för att klara av en ny laserskärningsmaskin så är det klart att det kan löna sig att sköta rörlaserskärning på plats. För mindre projekt med delar som inte tar stor plats så kan man gott se detta som en investering i verksamheten. Detta särskilt då man jobbar med kunder som kan ha behov av olika typer av metallbearbetning.

Laserskärning av proffs

När man vänder sig till proffs så får man också fördelar. De som är specialister på att jobba med rörlaserskärning har ofta flera olika maskiner. De kan hjälpa till med former som är enkla eller komplexa utan att detta kommer att innebära verktygskostnader som sticker iväg. Laserskärning av riktigt stora och långa rör kan bli komplicerad om man inte har rätt maskiner och allt annat som krävs för att klara så stora profiler.

Man kan också dra nytta av att jobba med en legoleverantör som klarar av stora och små serier. När man jobbar mycket ihop så kan det bli mycket fördelaktigt prismässigt och så kan man ju ge samma flexibilitet till de kunder som man servar. Då det inte finns så god kunskap om laserskärning med rörlasermaskin på den egna verkstaden så är det verkligen toppen att få den från en samarbetspartner. Med en kontaktperson så kan man få hjälp med effektiv planering av produktionen.

Mer än skärande bearbetning

Det kan också vara så att man kan få hjälp med mer än skärande bearbetning av metallrör. Legoleverantören kan se till att rören som beskärs är redo för montering. Man kan alltså leverera till slutadress utan behov av ytbehandling och annat som kanske hade krävt en legoleverantör till eller en extra tur på den egna verkstaden. Det här kan bli mycket praktiskt och göra att man kan jobba på ett smidigt sätt och erbjuda kunder så mycket mer än om man hade köpt en egen maskin för en viss typ av rörlaserskärning.

Denna sida använder sig utav cookies. Läs mer här >

Okej!