Bockautomater ger produktiva lösningar

Bockning innebär att metall böjs till för att få den önskade formen. En gång i tiden var det här ett mycket tungt och farligt arbete. Idag sköter moderna bockautomater bockningen som kan ge runda såväl som kantiga former.

Bockautomater för olika ändamål

Det är mycket vanligt att bocka metall och detta görs av olika skäl. Med rörbockning kan man få till rör med rätt struktur för installation i olika byggnationsprojekt. Det bockas i metall för entreprenad såväl som för tillverkning av möbler och annan inredning.

Att kunna böja till metallen utan att skada den är en stor fördel och idag kan bockmaskiner användas för att få fram precis samma design gång på gång. Det här är otroligt kostnadseffektivt och något som leder till att man gärna använder denna bockningsteknik för olika typer av tillverkningsprojekt.

Stora och små serier

Något som är mycket spännande med bockautomater är att de är gjorda för att klara av stora såväl som små serier. Det finns helautomatiska varianter som lämpar sig mycket väl för större produktion av detaljer som ska hålla exakta mått.

Det går också att jobba med bockautomater som i grund och botten har samma tekniska fördelar som de som är helautomatiska. Men ibland kan det finnas ett behov av att kunna mata in material manuellt. Det är särskilt för kortare serier som den manuella funktionen kan komma väl till pass.

Det går snabbt!

Oavsett om du jobbar med en helautomatisk eller halvautomatisk bockningsmaskin kommer det att gå snabbt. Det sörjer den moderna tekniken för. Från det att du laddar maskinen och kommer igång till det att du får ut den färdiga delen behöver det inte gå mer än en halv minut.

God produktion och låga kostnader

Att det går så snabbt samtidigt som man får hög precision är det som gör att bockautomater är så pass produktiva. Det går att få ut många delar på kort tid och det går också snabbt att skapa en kortare serie som håller högsta kvalitet.

Företag som jobbar med de moderna bockmaskinerna kan således erbjuda ett fint stöd för olika typer av projekt. Tekniken är att lita på och dessutom är kostnaderna för underhåll mycket låga. Samma maskin kan med få byten av verktyg få fram enorma volymer.

Ett tryggt och säkert jobb

För operatörer är det också en stor fördel att kunna jobba med moderna och produktiva bockautomater. De riskerar inte att komma i kläm. Även manuell inmatning innebär hög säkerhet då maskinerna har formats för att se till att operatören kan jobba med avstånd till verktygen. God ergonomi är också en del av ekvationen som gör bockmaskinerna till populära arbetsredskap på svenska metallverkstäder.

 

Denna sida använder sig utav cookies. Läs mer här >

Okej!