Är laserskärning dyrt?

Lasertekniken anses av vissa vara mycket dyr men faktum är att det här inte helt stämmer. I och med att alltfler efterfrågar laserskärning för olika material så har man fått ner kostnaderna för maskinerna såväl som för de komponenter som ingår i arbetsprocessen. För vissa projekt så kan det löna sig att jobba med laserskärning hellre än annan skärande bearbetning.

Laserskärning kan vara kostnadseffektivt

Gaserna som man använder för att laserskära är inte dyra. Dessutom så har lasermaskiner en mycket låg kostnad för verktyg. Man kan jobba på länge utan att behöva uppdatera delar i maskinen och det får betydelse för den långsiktiga kostnaden. Man ska också komma ihåg att laserskärning kan leda till att man sparar på material då man kan skära exakt. Det gör att man får ner kostnader för de metaller och andra material som man måste förbereda inför beskärningen.

Det är energin som kostar pengar

Det som fortsatt är rätt så dyrt med laserskärning är den energi som krävs för att förvandla elektricitet till ljus. Men även här så sker det förändringar och industriautomationen blir alltmer kostnadseffektiv även vad gäller energi. Moderna lasermaskiner kan jobba lika effektivt som tidigare samtidigt som de drar mindre kraft. Det betyder förstås att man måste investera i nyare maskiner för att få denna fördel och det kan kosta mer än att välja att jobba med begagnade laserskärmaskiner.

Varje projekt bör skräddarsys så att man alltid väljer rätt laserskärmaskin för att på så vis få bästa möjliga ekonomi för projektet.

Denna sida använder sig utav cookies. Läs mer här >

Okej!